Stoer bij Fox

Streekproducten uit Twente: Oorspronkelijk, Eerlijk en Rijk van smaak

Stoere jaargetijden vragen om stoer eten!

En stoer eten: dat kunt u bij Fox! Wij zijn voor u op zoek gegaan naar de beste producten die onze streek te bieden heeft en deze verwerken wij in ons dinerbuffet en ook bij besloten partijen.

Van oude kaas gemaakt door Pauline uit Beuningen tot de echter boter die met de hand wordt gekarnt door de familie Kempers uit Mander. Wat dacht u van het scharrelvarkenvlees uit Saasveld of het brandrode rund uit Lattrop, en de waterbuffels (vlees) en mozarella uit Denekamp? Allemaal stuk voor stuk stoere producten. Stoer, want stoer betekent Streekproduct uit Twente: Oorspronkelijk, Eerlijk en Rijk van smaak. Stoer is een initiatief van Restaurant Fox in samenwerking met zeven boerenbedrijven uit de omgeving.

Vers gerookt en op hete kolen gestookt, want roken doet Fox zelf in de rookkast achter het buffet. Op beukenhout, zo uit eigen tuin, want het gesnoeide beukenhout van vorig jaar is nu droog genoeg.

En dan na het eten de boer op? Dat is geen probleem want Fox geeft u de adressen mee van onze boeren die u graag meer vertellen over hun product en laten zien hoe er nog ambachtelijk wordt geproduceerd.

Aan tafel brengen wij u een vers gebakken broodje dat u zelf kunt verrijken met een heerlijke aioli uit onze eigen keuken, de boter van boer Kempers uit Mander en een bijzondere olijfolie uit het wijnhuis van Torres.

Voorgerechten

In onze amusebar bieden wij u de keuze uit maar liefst twaalf verschillende amuses waaronder Twentse knolselderijmousse met uitgebakken spekjes van Nijland (Saasveld), oude Twentse kaas door Pauline gemaakt van de laatste rauwe melk in 2011 voordat de koeien op stal gingen (zolang de voorraad strekt), carpaccio van het Twens rund, afgelakt met een citroen-mosterd dressing; Denekamps spiesje van buffelmozzarella met rijpe ham en cherrytomaatjes; In zuur gegaarde verse zalm; Steak tartaar van het Brandrode rund met een krokantje; gezouten en gerijpte ham in een soepje van meloen e.d. Naast de 12 voorgerechtjes is er keuze uit twee soepen.

Hoofdgerechten

Wij bieden onder andere rolletjes van Barnevelder scharrelkip gevuld omhuld met spek en malse varkensfilet, de shiitakes van Masselink uit Tilligte verrijken het rode vlees, er is verse zalmfilet en rode poon, steak van Twents rund; in totaal heeft u keuze uit maar liefst 24 hoofdgerechten. Daarnaast is er onze uitgebreide saladebar waar u zelf een heerlijke rauwkostsalade kunt samenstellen of kunt genieten van een van onze huisgemaakte verse salades.

Dessert

Aan het dessert zijn onze ‘stoere jaargetijden’-producten appel crumble, diverse mousses, tiramisu, parfait van speculaaskruiden, crème brulee toegevoegd. Dit natuurlijk nog naast het ijs en diverse fruitsoorten.

Bij stoer eten hoort ook stoer bier: uit Twentse gerst gebrouwen en gerijpt tot donker bokbier. Dit originele Twentse Bok drinkt u natuurlijk ook lekker bij Fox.

Kortom: Genieten van STOERe jaargetijden doe je bij Fox!

Reserveren gewenst, via ons contactformulier of per telefoon: +31(0)541-354100.