Van buffetrestaurant tot trendy bruiloft- en feestlocatie

Juni 2000

Op 20 juni 2000 is Fox begonnen in het restaurant op het bungalowpark Bavelds Dennen. Na een kortstondige verbouwing en grootschalig opruimen is Fox op 1 juli 2000 geopend als buffetrestaurant. Het restaurant werd in Denekamp omgedoopt tot Restaurant Fox. Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het restaurant kwalitatief naar een hoger niveau te tillen. Dit kwam zichtbaar tot uiting in de vernieuwing van de tuinen en het opknappen van de gevels, de bouw van de indoor speeltuin, vernieuwing van het interieur, de bouw van het nieuwe buffet en de opening van onze nieuwe zaal.

2001 – 2003

Met de bouw van de 120 m2 indoor speeltuin beoogde Fox zijn locatie kindvriendelijker te maken (2002). Van het voormalig zwembad is een prachtige zaal gemaakt met alle denkbare moderne faciliteiten (2003). Ook de voormalige sauna is verbouwd tot feestzaal (2001).

2010

Een grote verbouwing heeft plaatsgevonden in februari 2010: het restaurant is volledig vernieuwd en heeft sindsdien een hippe, trendy uitstraling waarbij de stijl van de gecontracteerde ontwerper Piet Boon is doorgevoerd in het strakke, tijdloze interieur. In januari 2011 is er een nieuwe kleine zaal gerealiseerd. Het is het eerste Denekampse proeflokaal, waar u gezellig met uw familie kunt eten, maar waar ook diverse proeverijen worden georganiseerd evenals workshops.

Naast dit alles is Fox intensief bezig geweest de inhoud van de buffetten te verbeteren. Zo maakt Fox zoveel mogelijk zelf: van soepen, salades, vleeswaren en amuses tot aan de desserts. Fox gebruikt diverse methoden van bereiden, opmaken en kruiden, om zo een eigen smaak te creëren die zich duidelijk onderscheidt van andere restaurants in deze omgeving. In 2003 is het buffet voor het eerst verbouwd. In 2008 werd de open keuken gebouwd van waar alles vers en à la minute bereid wordt. Als klant kunt u bovendien zien hoe dit gebeurt. In 2009 zijn de gevels en tuinen opnieuw vernieuwd en begin 2010 is, zoals gezegd, het gehele interieur onderhanden genomen. De kers op de taart was de creatie van een prachtige besloten zaalruimte begin 2011. Fox kookt uitsluitend vers en maakt veel gebruik van regionale streekproducten.

In 2010 is Fox zich gaan specialiseren in trouwpartijen en recepties, anno nu mag Fox zich volgens de Nationale Trouwbranche Organisatie tot een van de meest toonaangevende bedrijven noemen op het gebied van feesten en partijen. Fox staat al jaren in de top vijf van de meest trendsettende bedrijven van Twente in dit genre. Begin 2011 heeft Fox ook de mogelijkheid gebruik te maken van drie prachtige buitenlocaties.

2012

In 2012 heeft Fox de bouw van twee “geschakelde” bungalows (lodges) voor overnachtingen gerealiseerd: de Fox Lodges. Deze lodges zijn ontworpen door topachitect Piet Boon, en hebben als een van de eerste in Nederland een inhoud van 800 m3! Ze zijn van alle gemakken voorzien en bieden ruimte aan groepen van zes of twaalf personen. Fox heeft in mei 2012 de eerste gasten ontvangen en de website www.foxlodges.nl is 1 november 2011 online gegaan.

2013

Anno 2013 deed Fox nieuwe uitvindingen zoals de Fox Foodwall © en Foxbox © – beide uniek in Nederland. Het concept STOER eten, een uniek samenwerkingsverband, is geïnitieerd door Fox waar bij de letters STOER staan voor Streekproduct uit Twente, Oorspronkelijk, Eerlijk en Rijk van smaak. Het project stoer is een samenwerking tussen Fox en maar liefst 13 streek (boeren)bedrijven: hieruit is ook het project ‘streektafel’ ontstaan waarbij Fox op diverse unieke locaties in Twente etentjes organiseert.

Door alle vernieuwingen worden er bij Fox veel bruiloften en feesten georganiseerd, de locatie blijkt uniek in de omgeving en trekt hierdoor vele feestgangers. In het kader van de organisatie voor bruiloften heeft Fox veel samenwerking gezocht met locale ondernemers; deze samenwerking resulteerde in een unieke bruidsbeurs van, voor en door ondernemers voor aanstaande stellen (www.bruidsevent.nl). De eerste bruidsbeurs is georganiseerd op 24/25 aug. 2013 en trok 1100 bezoekers; de beurs is een samenwerking van ca. veertig ondernemers uit Twente die actief zijn in de trouwbranche. De entree is gratis en de beurs wordt 2x per jaar georganiseerd; met alleen de topbedrijven binnen de trouwbranche in Twente. Naast het enthousiasme van de ondernemers draagt zelfs de gemeente Dinkelland (Noaberkracht/Tubbergen) haar steentje bij ter promotie van de bruidsbeurs, want trouwen in Twente is helemaal van nu! Opnieuw een uniek concept van Fox in samenwerking met Otherwize Weddings.

2014

In 2014 begon Fox met de Culicaravan: een echte foodtruck, of liever gezegd rollende keuken. In samenwerking met het Landschap Overijssel en locale boeren worden er producten bedacht die in de Culicaravan op festivals worden bereid. De Culicaravan is binnen een jaar tijd een begrip geworden in de regio maar ook in het buitenland; zo zijn wij te zien geweest in Antwerpen, Gent, Keulen en Bremen. We brengen met de Culicaravan streetfood dat is gemaakt met eerlijke streekproducten. We organiseerden met het Landschap Overijssel nieuwe evenementen en foodwalks in heel Overijssel. De Culicaravan valt regelmatig in de prijzen, zo wonnen we er op de Proef Eet in Enschede de Zilveren Duyt (2e plaats beste cateraar), de publieksprijs en ook de stylingprijs! Volg de Culicaravan op Facebook of kijk op de site www.culicaravan.nl voor meer info.

2016

In het eerste kwartaal van 2016 voltooide Fox het grootste project: het uitgraven van een nieuwe vijver aan de achterkant van het terrein. Tegelijkertijd werd de grootste zaalruimte verbouwd, om deze weer helemaal in de tijd te zetten. Het resultaat? Dat mag er zijn!